Trappen er et av de viktigste og største møblene i hjemmet.

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål i forbindelse med trappekjøp, samt linker til artikler og informasjonssider og dokumenter hos oss som kan være nyttig i prosessen.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvor lang leveringstid er det på en trapp?

Planlegg ny trapp i god tid. Prioriter gulvsflater og veggflater i trapperommet slik at dette er klart til måltaking. Husk at produksjonstiden varierer med 4-12 uker fra måltaking på stedet. Tilleggsvalg og skreddersydde løsninger kan ta enda lenger avhengig av tilgjengelighet hos eventuelle samarbeidspartnere.

Kan jeg kun bytte rekkverk?

Hvis trappen har mange gode leveår igjen eller du bare ønsker et nytt uttrykk kan det være en god idé å bytte rekkverket. Vi er selvfølgelig behjelpelige med dette også og har lang erfaring med dette.  Vi kan vurdere pris på jobben dersom du sender oss bilder av der rekkverket skal stå til hei@fagtrapp.no.

OBS! Levering av glassrekkverk til eksisterende trapper er begrenset til rette glassfyllinger på gulv.

Koster det noe med befaring og montering?

Vi tar ingenting for å komme på befaring til deg og pris på montering er alltid oppgitt i pristilbudet du mottar fra oss. Som regel trenger vi ikke å komme fysisk på befaring for å gi et pristilbud. Send oss et bilde av trappesjakten hvor trappen skal settes opp / byttes ut, informasjon om ønsket trappemodell, detaljvalg, m.m. på post@fagtrapp.no, så er det gjerne nok grunnlag for å gi deg en pris.

Hvor lang tid tar montering av trappen?

Trappen monteres normalt på en dag. Vi avtaler selvfølgelig tidspunkt med deg god tid i forkant. Før montering er det viktig at området er godt forberedt med rydding, overflater er ferdig behandlet, og gulv er lagt. 

Hvor mye koster en trapp?

Alle våre trapper blir produsert etter mål og tilpasset hvert hjem. Å gi en eksakt pris på trapp er derfor vanskelig, men generelt sett kan man si at en standard trapp med malt utforming koster fra ca 55,000 kr. Tilvalg som for eksempel glassrekkverk eller kan påvirke prisen. Skreddersydde løsninger og designtrapper koster gjerne fra ca 95,000 og oppover, og det er ikke uvanlig at de havner på 150 000 – 200 000 kr (eller mer), avhengig av materialvalg . Oppgitte fra-priser er uten måltaking og montering.

Trappen min knirker - må den byttes ut eller kan jeg gjøre noe med den?

Det er flere grunner til at en trapp begynner å knirke. Det kan skyldes luftfuktigheten i innemiljøet på vinter (tørr luft), anbefalt relativ luftfuktighet er 50% som også er likevektsfuktighet mellom treverket som er tørket ned til 8%. Det kan være skjevheter i vegger som gjør at det kan være brytning og kan påvirke knirk i trapp. Ved feil behandling av trapp ved renhold, eksempelvis mye bruk av vann, kan dette også medføre økt risiko for knirk. 

Våre trapper blir i dag limt og risikoen for knirk er dermed minimal. Viser ellers våre til salgs- og leveringsbetingelser.

Hvordan behandler jeg den nye trappa så den holder seg best mulig?

Regelmessig støvtørking med tørr klut med lite fuktighet. Ubehandlet, lutet, lakkert og malte trapper kan rengjøres med en godt oppvridd klut i grønnsåpevann uten salmiakk. Unngå kjemikalier og såper som inneholder sterke alkalier og syrer.

Flekkfjerning med fuktig klut og såpe, alternativt sliping med fin stålull eller White Spirit (gjør først et forsøk på et område som ikke er godt synlig). Lakkerte trapper kan behandles med møbelpolish for å oppnå ny glans.

Viser til vår informasjon på dette i FDV-dokument.

Hvor leverer dere trapp?

Vår største kundebase er på Østlandet. Ved levering i andre deler av landet er vi avhengig av at du som kunde får en lokal snekker/håndverker til å ta mål og montere trapp fra oss. Dette må klareres i hvert enkelt tilfelle.