Det er lett å tenke at en trapp bare er et bindeledd som skal ta oss fra en etasje til neste. Men plutselig står vi der og skal velge en ny trapp og oppdager at valget kan føles overvelmende og mye mer komplisert enn antatt. Hva slags tresort er best? Hva slags rekkverk vil vi ha? Glass? Stålspiler? Hva slags farge? Hvilken type stil? Hvor mye skal trappen koste? Forhåpentligvis kan dette innlegget hjelpe deg litt på veien.

Alle trapper er unike og tilpasses akkurat ditt trapperom. Utforming av trappen avhenger i stor grad av størrelsen på trappehullet. Bygger du nytt er dette noe du kan ta i betraktning når du utarbeider planløsningen, mens ved rehabilitering i eksisterende hjem kan det være begrensede muligheter for å gjøre endringer. Her kan vi bidra med vår kompetanse til å utforme bedre løsninger.

 

Tresort & overflatebehandling

Det kan være smart å velge tresort ut ifra forventet bruk. Furu er en mykere tresort og vil lettere være utsatt for hakk og sår i overflaten, mens tresorter som eksempelvis eik, ask eller bjørk i trinn er mer hardføre og vil tåle mer slitasje og belastning over tid. Av overflatebehandlinger kan du velge alt fra ubehandlet til klarlakkert, beiset, oljet, hvitpigmentert og hvitmalt. Når det gjelder maling kan du velge farger ut fra NCS-koder. Vi har også til enhver tid et utvalg av standard beisefarger som du kan velge mellom. Fargene er beregnet å kunne være tilsvarende standard gulvfarger. 

Rekkverk

Vi har et stort utvalg av forskjellige rekkverksløsninger, alt fra enkle stolper, spiler og håndlister som kan passe godt der du ønsker en rimelig og minimalistisk stil, til andre løsninger som stål, glassrekkverk, andre typer treslag og behandling. Glassrekkverk unektelig lekkert og gir godt med lysinnslipp. Få inspirasjon i vårt bildegalleri

Trinn

Vi skiller i hovedsak mellom åpne og tette trinn. Hvis dere ønsker åpne trinn kan det være kjekt å vite at det må legges inn en barnesikringslist under hvert trinn. Lysåpningen skal ikke være større enn 10 cm. Tette trinn kan velges enten i samme treslag og utførsel som i trinn, eller det kan leveres i annen farge tilpasset resten av trappen. Hos oss får du trinn i alle treslag som kan eventuelt være helmalt, beiset, ubehandlet, og kan også være tilrettelagt for belegg/teppe. For ytterligere ønsker, ta kontakt med oss på hei@fagtrapp.no

Videre sikring

Det er flere situasjoner hvor det kan være en god idé å sklisikre trappen. Eksempelvis hvis det er en bratt trapp på f.eks. hytte eller opp til hems, eller dere har små barn. Glatte trappetrinn er skummelt for både voksne og barn og det skjer dessverre flerfoldige ulykker i trapp hvert år. Her har byggevarehusene gode løsninger for de som er interessert i dette.

Pris

Ny trapp er en omfattende investering. På grunn av de mange valgmulighetene er det vanskelig å anslå en eksakt pris på trapp. Generelt kan vi si at en basistrapp koster normalt fra ca. 34,900,-, mens en designtrapp koster fra ca. 94,900,- Ta derfor kontakt med oss på chat, mail eller telefon for en uforpliktende prat. I de fleste tilfeller trenger vi ikke å komme på befaring for å utarbeide et tilbud. Send oss gjerne tegninger, skjermbilder/eksempelbilder og eventuelt beskrivelse av hva dere ønsker, så er dette tilstrekkelig informasjon.

 

Merk: Alle våre trapper er produsert i henhold til Byggeforskriftene og tekniske forskrifter.

Se Trappemanualen for informasjon om krav og spesifikasjoner vedrørende trapp.