Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til oppussing. Vi ser en klar trend at flere velger å bytte ut trappen som del av oppussingen for å få en bedre trappeløsning/utforming, mer moderne og lekkert design, eller rett og slett en mer hardfør trapp.

Visste du at kostnaden ved rehabilitering av trappen kan ofte være såpass høy at det lønner seg å bytte ut trappen med ny? Dette kan og ha betydning for verdien av eiendommen ved verdivurdering og eventuelt salg, slik som øvrig oppussing.

 

Størrelse på trapperom

Avhengig av planløsning og tilgjengelig areal kan det være aktuelt å utvide selve trappehullet for å gi plass til en annen utforming på trappen. Ved omfattende oppussing ser vi at flere velger å gjøre endringer i selve planløsningen til huset/leiligheten, for eksempel åpne opp vegger eller kanskje plassere trappen et annet sted. Hvis dette ikke er mulig kan det være aktuelt å endre fra for eksempel repotrapp til svingtrapp, da en svingtrapp krever vesentlig mindre plass.

Trapp tilpasset interiøret

For mange er det viktig at trappen harmonerer med resten av interiøret. Hvis eksisterende trapp har et utseende du er fornøyd med eller du bare ønsker et nytt uttrykk kan det være en god idé å bytte rekkverket. Vi har et stort utvalg av forskjellige rekkverksløsninger, alt fra enkle stolper, spiler og håndlister som kan passe godt der du ønsker en rimelig og minimalistisk stil, til andre løsninger som stål, glassrekkverk, andre typer treslag og behandling. Vi får mange forespørsler på glassrekkverk om dagen. Der kan det være greit å være obs på at levering av glassrekkverk til eksisterende trapper er begrenset til rette glassfyllinger på gulv. Vi kan vurdere mulighet for dette og pris på jobben dersom du sender oss bilder av der rekkverket skal stå og litt lengdemål til hei@fagtrapp.noFå gjerne inspirasjon til ny trapp i vårt bildegalleri.

Før og etter-eksempel fra en av våre kunder

Kunden har pusset opp hele trapperommet og entreen med et utrolig fint resultat. De åpnet opp mellom etasjene ned til kjeller der det tidligere var utleieleilighet og satte inn et smykke av en trapp i eik med glassrekkverk som gir godt med lysinnslipp og LED-lys i trinn.

Pris

Ny trapp er en omfattende investering. På grunn av de mange valgmulighetene er det vanskelig å anslå en eksakt pris på trapp. Ta derfor kontakt med oss på chat, mail eller telefon for en uforpliktende prat. I de fleste tilfeller trenger vi ikke å komme på befaring for å utarbeide et tilbud. Send oss bilder av eksisterende trapperom, eventuelle tegninger, skjermbilder/eksempelbilder av trapper du liker og eventuelt beskrivelse av hva dere ønsker.

Ny trapp på 1-2-3

En ny trapp blir vanligvis satt opp på en dag, og vi kan også ta ned gammel trapp for deg mot et tillegg. Det er ellers vanlig at snekkere som utfører øvrig oppussingsarbeid i hjemmet gjerne utfører denne demonteringen. I forkant av produksjon av din nye trapp bekrefter vi forventet leveringstid og kommer selvfølgelig og tar kontrollmål av trapperommet.

 

Merk: Alle våre trapper er produsert i henhold til Byggeforskriftene og tekniske forskrifter.

Se Trappemanualen for informasjon om krav og spesifikasjoner vedrørende trapp.

Merk: Alle våre trapper er produsert i henhold til Byggeforskriftene og tekniske forskrifter.

Se Trappemanualen for informasjon om krav og spesifikasjoner vedrørende trapp.