Du som pusser opp eller bygger nytt hus vet veldig godt hvor mange valg som må tas.  Det må tas stilling til materialer, farger og utforming på elementer som parkett, fliser, kjøkken, baderom, takstein, kledning, og mye mer.

Hvis vi bruker kjøkkenverden som et eksempel har det blitt svært vanlig å velge mellom et stort antall materialer og ikke minst farger på både fronter og benkeplater.  «Alle» har ikke hvitt kjøkken lenger, men vi leker oss med både fargesterke alternativer og tiltrekkes mer jordnære farger.

Men, hva med trappen? Tenker vi fortsatt at det tryggeste valget er hvitmalte vanger og eik eller furu i trinn? Denne artikkelen er til deg som kanskje ønsker noe litt annerledes.

Trappemodell Marte
Marte
Marte
Designmodell Maiken
Designmodell Emilie
Trappemodell Marte
Designmodell Emilie

 

 

Aller først – tenk helhetlig

De siste årene med mye tid hjemme har gjort noe med oss. Vi ønsker i enda større grad enn tidligere at hjemmet skal være personlig. At det skal være holdbart, bestående av gode materialer og kvalitet. «Hygge» betyr mye.

Før du begynner å tenke for mye på trappen, er det derfor viktig å ha landet hva slags stil og fargevalg du ser for deg ellers i hjemmet. Søk gjerne inspirasjon på Instagram og Pinterest, og lag deg moodboards (bruk f.eks. gratisprogrammet Canva) der du setter samme ulike inspirasjonsbilder, farger, materialer og objekter for å enklere se et helhetlig bilde og hva som passer sammen.

Trender og inspirasjon hos andre er supert som et utgangspunkt, men det er vel så viktig å tenke på at det er du som skal bo i hjemmet, og hjemmet bør derfor ha farger og elementer som du setter pris på. På den måten sørger du for et tidløst valg – for deg.

Det er også smart å ta deg en tur til din nærmeste farvehandel eller byggevare for tips og farge- og materialprøver. Det å kunne ta og føle på gir et mer realistisk inntrykk  enn digitale bilder, og fargegjengivelse på skjerm blir heller ikke helt som virkeligheten.

Andre faktorer å ta hensyn til før du velger farge er lysforhold der trapperommet er, hva slags farge det er på gulv (parkett/fliser/mikrosement), samt detaljer som farge på listverk, dører og vinduskarmer. 

Hvis du ikke har vært borti trapp tidligere forstår vi veldig godt at det er vanskelig å få oversikt over både hva slags alternativer du har på trappen, og ikke minst alle detaljvalg på tresorter, overflate, farger og andre detaljer. Se gjerne tips fra Instagramkontoen Etthjemblirtil her

 

Ton-i-ton – i ett med miljøet rundt

Hvis du foretrekker ton-i-ton kan det være fint å velge samme farge eller noen nyanser tett opp mot fargen du har på vegg og/eller tak i trapperommet på de malte trappedelene. Ikke vær redd for å kombinere to forskjellige farger på de ulike trappedelene heller, f.eks. en farge på vanger og håndløper, og en annen på stolper og spiler. Dette kan gi spennende resultater!

Marte standard trapp

Duse, lyse toner på både treverk, vegger og tak.

Sara

Mørkere vegger og lyse toner som harmonerer på både treverk, vegger og tak skaper et vakkert uttrykk.

 

Skap kontraster

Å velge ut noen rom eller elementer i interiøret som skal få dominante kontrastfarger kan være med på å skape et skikkelig blikkfang og wow-faktor i hjemmet. Hva med å la trappen være dette elementet? Vi drømmer oss bort i inspirasjon funnet nedenfor.

Fargerik trapp - rosa

Artikkel fra Boligpluss på Instagramkonto @sussiefrank. © Styling: Julie Løwenstein / Foto: Anitta Behrendt

Rosa trapp huset-i-djupviken

Instagramkonto @huset_i_djupviken

Fargerik trapp - rødbrun

Kilde: dezeen.com

Fargerik trapp @prchtg

Instagramkonto: @prchtg

Hent gjerne mer inspirasjon i den nylig publiserte artikkelen på nettopp fargerike trapper hos Boligmagasinet DK.

En verden full av farger

Som tilvalg når du kjøper trapp av oss kan du velge farger fra hele NCS-fargesystemet, det mest brukte systemet for fargebeskrivelse i Europa. Har du en favorittfarge fra f.eks. Jotun er det enkelt å finne tilsvarende NCS-kode.

Vårt budskap er: det finnes en hel verden av farger der ute, og ikke vær redd for å bruke de! Så lenge du velger farger DU elsker, så kan du være trygg på at du har gjort et valg du blir fornøyd med lenge.

 

 

Blir du også glad av farger og ønsker å forespørre trapp hos oss? Ta i så fall kontakt på hei@fagtrapp.no.

OBS! Merk at vi dessverre ikke tilbyr trinnfornyelse eller rehabilitering/maling av eksisterende trapper, men gir deg gjerne pris på ny trapp.